fbpx

Véronique is Kambo practioner en holistisch coach.

Véronique biedt heling en coaching op een hele bijzondere manier. Zij is ademcoach, gecertificeerd Kambo practitioner en gebruikt dit o.a. samen met Rapé. Twee bijzondere natuurmedicijnen waar ik graag wat meer over deel. Verder geeft Véronique ook nog gecontroleerde ademsessies en coaching met holistische zienswijze. Een bijzondere en veelzijdige vrouw dus, die ik graag interview. Lees vandaag weer een mooi en bijzonder verhaal.

Een krachtige foto van Véronique.

Wat leuk dat ik jou mag interviewen. Om maar gelijk naar de standaard eerste vraag te gaan: wie is Veronique?
Ik ben Véronique, 31 jaar en gelukkig getrouwd. Verder ook nog moeder van twee mooie kindjes en woon ik in het zuiden van het land. Sinds een aantal jaren ben ik actief bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling.  Sinds de eerste keer dat ik Ayahuasca heb ervaren, is dit in een sneltreinvaart gegaan.*

*Ayahuasca is een thee die de stof DMT bevat. Dit wordt beschouw als een heilig medicijn en wordt door Sjamanen geschonken in ceremonievorm om heling te verschaffen.

Dat hoor je vaak he?
Ja het is zeker waar. Het voelt voor mij alsof ik wakker ben geschud. En sinds ik wakker ben regent het aan inzichten vanuit het universum. Soms is dat best een beetje overweldigend. Toch probeer ik vooral heel goed te luisteren naar wat mij wordt verteld en hierin mijn gevoel te volgen. Vaak is het behoorlijk uit mijn comfort zone. Net als dit interview eigenlijk. Stiekem vind ik dat best eng!  

Spannend! Snap ik heel goed. Wanneer was het toen jij je eerste Ayahuasca ceremonie deed?
Dat was begin 2017 toen ik de ceremonie deed. Ik zat op dat moment niet lekker in mijn vel en voelde me heel depressief. Ik hoorde dat Ayahuasca hierin kon helpen en besloot het daarom te proberen. De eerste keer ben ik toen helemaal alleen gegaan en eigenlijk is mijn leven vanaf dat moment heel erg veranderd. In positieve zin uiteraard.   

Wauw wat bijzonder zeg! Maar als ik het dus goed begrijp, was jij voor de Ayahuasca eigenlijk al wakker?
Ja dat klopt wel.  Als kind wist ik eigenlijk al dat ik anders was dan de rest en ik heb altijd geweten dat ik een hele oude ziel ben. Ik had jong al veel interesse in de gene zijde en liet graag tarot kaarten voor me leggen. Ik heb dus eigenlijk altijd wel aangetrokken gevoeld tot het onbekende.  

En hoe ben je er dan bij gekomen om Kambo ceremonies te gaan geven?
Dat is begonnen toen ik ergens hoorde dat Kambo is ontstaan vanuit de wijsheid van moeder Ayahuasca. De legende gaat over de Sjamaan Kampu. Zijn stam was ernstig ziek en het lukte hem niet om hen te genezen. Om die reden besloot hij om Ayahuasca te drinken en inzichten te vragen. Na het drinken van de Ayahuasca kreeg hij een visioen over de genezende werking van Kambo en hoe hij dit moest aanbrengen bij zijn mensen. Hiermee heeft hij zijn hele stam weten te genezen en sindsdien wordt Kambo beschouwd als een heilig medicijn.

Omdat ik zelf Ayahuasca reizen heb gedaan en weet hoe machtig moeder Ayahuasca is met al haar wijsheid, was ik heel erg geïntrigeerd door dat verhaal. Hierna zag ik alleen nog maar kikkers om mij heen en wist ik dat dit geen toeval kon zijn. Ik werd geroepen.

Kan je vertellen wat Kambo precies is?
Kambo is de secretie van een boomkikker uit de jungle. Het wordt beschouwd als een heilig medicijn en gebruikt voor een lichamelijke detox. Door middel van een liaan stokje worden er kleine gaatjes in de huid gebrand (dots). Op deze gaatjes wordt het gif van de Kambo kikker gezet. De Kambo zorgt voor een diepe reiniging op celniveau. Deze grondige reiniging resulteert in meer energie, kracht en helderheid op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. Het is een heftige detox, maar met ook een groots resultaat.

En je geeft ook verbonden ademwerk sessies. Hoe ben je daar bij gekomen?
Rond die tijd kreeg ik ook te horen dat ik mijn baan zou verliezen en werd mijn man ernstig ziek. Deze gebeurtenissen hebben mij aan het denken gezet over mijn eigen zielsmissie.
Iemand nodigde mij uit om deel te nemen aan een sessie in het verbonden ademwerk. Dit om heel even wat meer ruimte in mijn hoofd te bieden in deze zware periode.  Na deze sessie viel er zo’n zware last van mijn schouders. Ik ervaarde eindelijk weer innerlijke rust. Toen had ik echt zoiets van wauw, dit moet iedereen gewoon doen! Dit was voor mij de doorslag om zelf de opleiding te gaan volgen voor verbonden ademwerk. Tegelijk kreeg in diezelfde sessie een sterk inzicht dat het tijd was om met Kambo aan de slag te gaan.

Dat is bijzonder. Je kreeg dus echt een visioen tijdens zo’n ademsessie?
Ja. Tijdens die sessie waarbij ik in een diepe meditatieve toestand zat, kreeg ik dit door. Mijn intentie was om meer helderheid te krijgen over mijn zielsmissie. Ik weet wel van mezelf dat ik een lichtwerker ben, maar voelde dat er iets ontbrak. Na mijn ademsessie kreeg ik alleen nog maar de woorden: “ Kambo, Kambo, Kambo” door. Het vreemde was dat ik mij voelde aangetrokken tot iets wat ik zelf nog nooit had ervaren op dat moment.

En toen ben je vast en zeker een Kambo ceremonie gaan doen?
Na het afronden van de opleiding ademcoach had afgerond besloot ik aan een Kambo ceremonie deel te nemen. Tijdens deze eerste ceremonie kreeg weer mijn bevestiging: “zie je het nou? Dit is het gewoon voor jou”. Ik krijg nog kippenvel als ik eraan terug denk! Hierna heb ik meerdere ceremonies bijgewoond en vervolgens ben ik naar Engeland afgereisd om daar een opleiding te gaan volgen.

Tof! Wat voor training?
In Engeland ben ik de Kambo training gaan volgen bij IAKP (International association Kambo practitioners). Dit is een non-profit organisatie die Kambo op een veilige, verantwoorde en professionele manier wil ondersteunen en aanmoedigen door middel van training. Het is immers heel belangrijk dat je op een veilige en verantwoorde manier met het medicijn omgaat. Inmiddels ben ik gecertificeerd Kambo practioner.  

En wat deed je hiervoor eigenlijk?
Ik werkte als klantadviseur bij een zorgverzekeraar. Maar dit was zeker niet waar mijn hart lag. Het is dan vast ook niet voor niks geweest dat ik daar mijn baan verloor.

Dus het liefste zou je nu gewoon Kambo ceremonies begeleiden als “beroep”?
Het liefste wel. Ik zie het als mijn zielsmissie om het ´lijden´ structureel te verminderen en mensen hun positiviteit, innerlijke rust en kracht weer terug te geven. Met daarin natuurlijk veel liefdevolle en oprechte begeleiding.

Hoe ziet zo’n ceremonie bij jou er ongeveer uit? Wat zijn de richtlijnen?
Voorafgaand start ik altijd met een intakegesprek. Er zijn contra indicaties waarbij Kambo niet kan worden gegeven in verband met veiligheid.  Een intake is daarom altijd van belag en daarbij bespreek ik ook gelijk de intentie waarom iemand deel wil nemen.

De Kambo-ceremonie begint met het branden van verschillende kleine gaatjes in de huid (meestal op de armen voor mannen en benen voor vrouwen). De gedroogde Kambo wordt vervolgens vermengd met water en aangebracht op de gebrande gaatjes. De secretie wordt opgenomen in het lymfesysteem waardoor de reiniging kan plaatsvinden. Van te voren wordt er water gedronken om het reinigingsproces te ondersteunen. In het begin kun je een verhoogde hartslag ervaren, met vervolgens misselijkheid en braken dat circa 20 tot 40 minuten duurt. Tijdens de ceremonie ben ik begeleider en zorg ik voor een veilige en liefdevolle setting.

Los van de Kambo werk je in zo’n ceremonie ook met Rapé toch?
Als mensen daar behoefte aan hebben dan kan er tijdens een Kambo ceremonie ook Rapé worden ontvangen. Rapé is een heilig snuiftabak wat al duizenden jaren door inheemse stammen wordt gebruikt. Het wordt ook wel de oude stof genoemd. Het wordt via de neusgaten ingeblazen door middel van een pijpje (Tepi).

Rapé is een hart-opener en het verwijderd negatieve energie, ook wel “panema” genoemd. Er zijn veel soorten met elk hun eigen uitwerking. Mensen kunnen hierdoor meer ontspannen aan hun Kambo avontuur beginnen. Fysiek werkt Rapé ook goed bij het tegenwerken van bacteriën. Zelf gebruik ik het bijvoorbeeld bij verkoudheid of als ik teveel in mijn hoofd zit. Overigens geef ik de Rapé eventueel ook los, in een aparte ceremonie.

Heel bijzonder, je bent ook echt heel veelzijdig want je geeft ook sessies in verbonden ademwerk. Kan je daar misschien nog wat meer over vertellen?
Ja ik geef inderdaad ook verbonden ademwerk sessies. Deze sessies zorgen er vooral voor dat je in contact komt te staan met je innerlijke Ik. Ze noemen het ook wel eens een mini Ayahuasca reis omdat je in een soort van trance kunt raken door continue in verbinding te blijven met je ademhaling. De longen produceren het meeste DMT in het lichaam, dat is bewezen. Het kan op die manier dus voor hele mooie inzichten zorgen. Het zorgt er echt voor dat je diepe lagen in jezelf aanraakt waar energieën zijn geblokkeerd. Tijdens zo’n sessie pas ik drukpunten toe op het lichaam. Zo kunnen de geblokkeerde energieën vrijkomen. Deze sessies geef ik meestal bij mij thuis in mijn eigen ceremonieruimte.

Ik heb al veel mensen bij me gehad die uit een traject van de GGZ kwamen. Meerdere malen heb ik de terugkoppeling gehad dat zo’n sessie meer losgemaakt heeft dan jarenlang therapie. Dat vind ik echt iets heel moois en dus ook kenmerkend voor het verbonden ademwerk.

Dat klinkt echt heel interessant. Met wat voor klachten kun je bij jou komen?
Als je bijvoorbeeld te kampen hebt met depressies, verslavingen, stress, chronische pijnen, post traumatische stress stoornis, trauma’s of vermijdingsgedrag.

Wat een bijzondere dingen doe jij allemaal. Wat zijn je toekomstplannen?
Dat ik mensen mag blijven begeleiden op het gebied van zelfheling. Dit door middel van holistische coaching, ademwerk, Kambo en andere natuurmedicijnen.

En de laatste vraag die ik aan iedereen stel. Als jij één advies aan de lezers zou mogen geven, wat zou dat dan zijn?
Persoonlijk heb ik altijd één favoriete quote en dat is: “Lose what needs to be lost, to find what needs to be found”.

Ben jij benieuwd geworden naar Veronique? En wil je misschien weten wat zij voor jou kan betekenen? Neem dan eens een kijkje op haar social media kanalen. Klik hier voor haar Instagram en Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
Scroll naar top