fbpx

Van advocaat naar Sjamaan

Avalon is 34 jaar en komt uit Amsterdam. Voorheen ging zij onder haar eerste naam Roxanne. Zij was werkzaam als advocaat in het strafrecht. Beetje bij beetje werd zij wakker en ging ze op avontuur. Inmiddels werkt zij niet meer als advocaat maar helpt zij anderen op hun pad met haar Sjamanistische gave. Een hele grote en bijzondere switch. Ik had het genoegen om haar te mogen interviewen. Lees hier haar bijzondere verhaal..

Super dat ik jouw verhaal mag horen. Je noemt jezelf nu Avalon, maar je geboortenaam is Roxanne. Hoe is dat zo gekomen?
Mijn hele naam is Roxanne Avalon Irene en ik draag nu mijn tweede naam Avalon. Toen ik in April 2018 ‘ontwaakte’ was dat een mega eyeopener. Halverwege dat jaar voelde ik dat de naam Roxanne niet meer bij me paste. Daarbij kwam ik ook overal dingen tegen met Avalon en op een gegeven moment wist ik gewoon dat dit mijn ‘’nieuwe’’ naam was.

Helemaal toen een artikel bij mij onder de aandacht kwam over een Sjamaan die haar geboortenaam weer aan had genomen: dat kon geen toeval zijn! Ik voelde toen zoveel herkenning! Toen heb ik de knoop doorgehakt en ben ik de naam Avalon gaan dragen. Het is een Godinnen eiland uit het King Arthur tijdperk dus het is een hele mystieke naam. Later kwam ik erachter dat deze naam ook gelinkt is aan allerlei vorige levens van mij. Het was dus geheel de bedoeling dat ik deze naam aan ging nemen.

Je hebt gewerkt als advocaat, lijkt me pittig! Hoe is dat zo gelopen?
Eigenlijk ging ik gewoon met de stroom mee. Ik ging studeren, maar wist nog niet wat ik wilde gaan doen. Ik heb eerst de opleiding HBO sociaal juridisch dienstverlening gedaan voor 1 jaar. In die studie trok het sociale aspect mij minder. Ik heb ook altijd een sterke prestatiedrang gehad, alsof ik mezelf constant moest bewijzen. Rechten lag mij goed. Ik ging daarom voor het hoogste van het hoogste en stroomde toen door naar de universiteit.

Ik kom uit een gezin waar geld altijd een issue is geweest. Het woog daarom ook zeker mee dat wanneer ik in de advocatuur zou werken, er nooit problemen zouden zijn op het gebied van geld.
Ik koos voor veiligheid en stabiliteit. Ik dacht rationeel na en wilde graag zekerheid van inkomen hebben en een goede baan.

Je was vroeger dus graag op jezelf?
Ik was altijd wel veel onder de mensen, alleen maakte ik geen échte connectie. Simpelweg omdat ik die verbinding niet met mezelf kon maken. Ik kon vroeger heel abrupt een vriendschap verbreken. Zo van, ‘’nou dit werkt niet meer voor mij, ik stop ermee’’. En terwijl die ander dan zoiets had van ‘’jeetje, heeft onze vriendschap wel iets voor jou betekend?’’. Ik kon daar heel emotieloos in zijn. Koud en kil. Omdat ik de pijn van het verbreken van de vriendschap zelf niet wilde voelen.

En toen?
Na dat jaar in die opleiding ben ik naar de universiteit gegaan. In het HBO was het veel samenwerken en op de universiteit ben je vooral op jezelf aangewezen. Dat vond ik wel fijn want ik ben altijd een beetje op mezelf geweest.

Nadat ik daar was afgestudeerd was ik jurist en strafrecht afgestudeerd. Het strafrecht trok me vooral omdat het zo avontuurlijk leek.  Daarna heb ik nog een tijdje bij de kamer van koophandel gewerkt als ondernemersadviseur en daarna als manager van een groot project. Dat was mijn eerste echte baan.

Toch vond ik het zonde dat ik niet veel deed met mijn diploma op dat moment en zo begon het eigenlijk wel weer te kriebelen bij me. Toen ben ik eerst nog twee maanden in Spanje geweest om Spaans te leren en toen ik terug kwam ben ik gaan werken als recruiter. Al paste die laatste functie echt niet bij mij.

Je bent wel echt heel ambitieus he? Wat is voor jou dan het eerste breekpunt geweest?
Ja ik ben heel ambitieus en een echte streber. Ik wilde mezelf altijd bewijzen. Zowel naar de buitenwereld als naar mezelf. Het ging bij mij echt om status. Hoe meer ik leerde, hoe meer ik wist, hoe beter ik me over mezelf voelde. Ik ben dan ook cum laude afgestudeerd.

De eerste ommekeer was toen ik een coach sprak, die me vroeg wat ík wilde doen. Ik gaf aan dat ik het project goed wilde afronden waarop hij de vraag nog een keer stelde: “Wat wil jij nou echt voor jezelf?”. Toen dacht ik jeetje, dat heeft echt nog nooit iemand aan me gevraagd!

Toen besefte ik me ook dat ik mezelf die vraag ook nooit had gesteld. Ik besefte me dat ik vooral gedaan had wat er van me verwacht werd en dat ik nooit had stilgestaan bij mijn eigen behoeftes. “Ik wil eigenlijk gewoon naar het buitenland” vertelde ik hem. “Waarom doe je dat dan niet gewoon?”.  Toen besloot ik om gewoon te gaan en ben ik Spaans gaan studeren in Spanje. Ik heb toen mijn baan opgezegd, heb een kant en klaar pakket geboekt bij een school en ben gegaan.

Tof zeg! En hoe dan toen je terug kwam uit Spanje?
Toen ik terug kwam had ik mezelf eigenlijk alweer ingedekt en een nieuwe baan gezocht. Ik wilde de zekerheid hebben dat ik mijn huur kon betalen en zo ben ik gaan werken als recruiter.  Ik heb daar twee weken gewerkt. Het voelde als de twee langste weken van mijn leven. Het was echt totaal niet mij, ik voelde me er helemaal niet thuis. Ik durfde mijn gevoelens daarover niet eerlijk uit te spreken, gelukkig sprak mijn leidinggevende mij aan en gaf aan wat ik zelf ook al zo voelde. Ik moest weg daar!

Maar nog steeds geen advocaat.
Nee klopt, dat kwam daarna. Toen ik stopte als recruiter heb ik eerst een tijd thuisgezeten in de ww. In beginsel was dat heerlijk. Lekker series kijken de hele dag, maar na 4 maanden begon ik onrustig te worden. Ik wilde weer aan het werk. Ik ben toen via via in de advocatuur terecht gekomen. Ik vond het werk leuk, maar het was een ontzettend harde wereld. De werkdruk is enorm hoog en het draait alleen maar om werken, werken en nog eens werken.

Iedere keer vroeg ik weer aan mezelf: “Is dit het nou voor mij?”. 60 uur per week werken, altijd moe en uitgeblust, geen tijd voor leuke dingen, of simpelweg geen puf ervoor. Veel geld op mijn bankrekening, maar geen tijd om het uit te geven! Ik had gewoon geen leven meer.

En toen heb je ontslag genomen?
Mijn werkreis naar Hongarije was voor mij het keerpunt. Als waarnemer voor mijn collega stond ik een pooier bij. Zijn slachtoffers, allemaal jonge vrouwen die hij ter prostitutie had gedwongen, werden op het politiebureau daar verhoord. Wat zag en voelde ik een angst en verdriet bij deze vrouwen. Ik zat daar in een hoekje en voelde me zo ontzettend klein. Ik schaamde me diep voor het moeten bijstaan van deze man en was het er persoonlijk totaal niet mee eens.

Toen ik terug kwam van die reis heeft er bij mij echt een ontzettende shift plaats gevonden. Ik wilde dit niet meer. Het voelde gewoon onmenselijk wat ik aan het doen was. Ik had al maanden last van buikgriep af en aan. Ik luisterde niet naar mezelf. Ik ging maar door en door, dus mijn lichaam protesteerde. Toen mijn baas me aansprak op het feit dat ik alweer ziek was, gaf ik hem gelijk. Ik ben toen ziek thuis gebleven en niet meer terug gegaan.

Met een burn-out ging ik toen de ziektewet in. Alles kwam los bij mij. Huilen, vermoeidheid, ik ging volledig in reset. De emoties van die vrouwen hebben dat in mij losgemaakt. Ik zag hun gebrokenheid en dat wakkerde mijn bewustzijn aan.

En hoe ben je dan met het Sjamanisme in contact gekomen?
Ik ben vanuit mijn burn-out uitgetreden als advocaat en ben toen gaan reizen. Dat heb ik zo’n 3 jaar af en aan gedaan. Daar heb ik zoveel geleerd en ervaren. In Thailand leerde ik mediteren en in Indonesië deed ik yoga. De Oosterse leer van het met elkaar verbonden zijn. Het is zo’n andere wereld dan de wereld die wij in het westen kennen.

Na die reis kwam ik terug in Nederland. Ik had daar eigenlijk niks meer. Ik had mijn huur opgezegd en nog maar een minimaal aantal spullen gehouden. Ik verbleef bij vrienden in Nederland tussen mijn reizen door.

Dus eigenlijk ben je van een heel gestructureerd leven, heel impulsief gaan leven.
Exact! Na mijn burn-out liet ik alle verantwoordelijkheden los. Ik had het zo lang allemaal op mijn schouders gedragen, ik wilde het gewoon niet meer. Ik besloot alleen nog maar dingen te doen die ik leuk vond.

Toch bleef het leergierige in mij aanwezig. Ik wilde mezelf toch graag blijven ontwikkelen. Dat uitte zich in verschillende cursussen zoals mindfulness trainer en thai yoga masseuse. Verder heb ik ook nog een opleiding tot Yoga docente gedaan en zelfs een cursus ADHD coach. Zo kwam ik steeds meer in verbinding met wie ik was en wat ik leuk vond.

Dit grote avontuur had ik echt nodig. Zo heb ik mijn energie, mijn chakra’s, kunnen helen en ben ik weer in verbinding komen te staan met mezelf. Mijn energieveld werd gezuiverd met alle natuur elementen, wat ook de kern is van het sjamanisme. Ik surfte (water), was veel buiten (lucht), mediteerde en deed yoga (aarding) en was dagelijks in de zon en had plezier (vuur).

Ik ben nog steeds benieuwd hoe je nu de stap naar het sjamanisme hebt gezet!
Uiteindelijk toen ik terug kwam in Nederland, wilde ik al snel weer weg. Ik wilde overwinteren in een warm land en zo heb ik 3.5 maand op Fuerteventura (Spanje) gezeten. Ik werkte daar in een surfkamp want surfen is mijn passie. 

In Fuerteventura zijn er heel veel lessen op mijn pad gekomen. Geheel volgens hoger plan ontmoette ik daar mijn tweelingziel, hij woonde daar. Zijn energie heeft mij uiteindelijk volledig doen ontwaken. Het was zo bijzonder. We lijken zo op elkaar qua leven. Wat ook best logisch is nu hij de andere helft van mijn ziel is, al had ik daar toen ik hem ontmoette nog geen flauw idee van.
Tweelingzielen hebben met elkaar afgesproken om elkaar in elk leven weer te treffen, om zo elkaar te helpen met het ontwaken. Dit is neergelegd in het zielscontract tussen hen beide. Spirit zorgt er daarom voor dat ze elkaar op het juiste moment (weer) spreken en ontmoeten en uiteindelijk in een harmonieuze relatie bij elkaar komen, wanneer dit in hun zielscontract is opgenomen.

Na het wakker maken van mijn ziel met zijn energie, gebeurde er in April 2018 iets heel bijzonders. Ik maakte verbinding met de overleden vader van een oude vriendin van mij. Hij maakte contact met mij en ik wist niet wat me overkwam!

Wat bijzonder! En vanaf daar ben je het Sjamanisme dus gaan ontdekken?
Vanaf dat moment is er steeds meer en meer in mij wakker geraakt en ben ik steeds meer in mezelf, in Spirit, gaan geloven. Het was heel bijzonder voor mij. Ik begon steeds meer boodschappen door te krijgen. Het was voor mij op dat punt nog wel heel erg zoeken naar de juiste balans, want wat doe je met die boodschappen?

Het is voor mij daarom een hele ontdekkingsreis geweest. Wat ging ik met al die nieuwe ontdekte krachten doen en hoe kon ik dit het beste gaan gebruiken? Ik wist eigenlijk nog helemaal niks en heb me dus moeten overgeven aan de begeleiding van Spirit. Ik ben veel naar binnen gaan keren door veel te mediteren en rituelen uit te voeren, want daar maak ik verbinding met mezelf. Ook ben ik veel met edelstenen gaan werken en heb ik gebruik gemaakt van kaartleggingen om mijn intuïtie te versterken en mijn energieveld telkens opnieuw te zuiveren. Vooral veel engelenkaarten heb ik toen gekocht. Mijn kamer ligt er vol mee!

De afgelopen zomerperiode ben ik steeds meer in contact gekomen met specifieke engelen.  Het begon eigenlijk met Aartsengel Michaël die mij begeleidde op mijn pad. Die heeft mij alle mogelijkheden laten zien zoals het vastleggen van een bedrijfsnaam. Ik was toen nog steeds erg zoekende. Toen kwam ineens de term Sjamanisme op mijn pad.

Ik las iets over het Sjamanisme en dat resoneerde zo ontzettend met mij. Het bleef me maar trekken en ik had sterk het gevoel dat ik hier wat mee moest doen. Zo ben ik me er steeds meer in gaan verdiepen en resoneerde er steeds meer bij mij waardoor er Soul Retrieval bij mij plaatsvond: herkenning van de delen van mijn ziel die ik al die tijd geblokkeerd had. Het was zo bijzonder. Ik begon visioenen te krijgen van vorige levens, van mijn indianen leven. Ik maakte ook steeds meer contact met mijn gidsen.

Ik was nog wat onzeker om mezelf Sjamaan te noemen. Ik heb mijn gidsen veel om hulp gevraagd en kreeg van hen dat duwtje de drempel over. Ik was vooral gericht op de buitenwereld. Ik vroeg me af of het wel zou gaan lopen en wat mensen er van zouden vinden. Naarmate mijn eigen kracht sterker werd ben ik mijn bedrijf steeds meer gaan manifesteren zoals dat voor mij goed voelde.

Ik werkte toen al als mindfulness coach en als ik eerder mindfulness trainingen gaf, dan kregen mijn klanten daarna altijd zoveel inzichten. Dat vond ik geweldig, maar ik zag eigenlijk nog niet waardoor dat kwam. Op een gegeven moment begon ik ook die eigen kracht in te zien en eigenlijk ook hoe ik dat deed. Puur met een hogere frequentie van energie. Bij mij kwam daarvoor toen heel sterk het woord ‘Soul retrieval’ door. Ik heb daar toen meer over opgezocht en ook over het stukje dood en wedergeboorte. Ik voelde daar zo ontzettend veel herkenning in. Dit was precies het pad dat ik zélf doorlopen heb!

Toen vielen de puzzelstukjes eigenlijk pas helemaal in elkaar. Mijn eigen kracht is nog meer gaan versterken en ik ben meer groepswerk gaan doen. Ik organiseer nu sjamanistische online groepsreizen en verkoop audio reizen in mijn webshop. Ook werk ik veel met tweelingzielen om hen te helpen hun andere helft weer te vinden en daarmee samen te komen.

Ik ben eigenlijk in dienst van de liefde, van spirit, zo kun je dat zien. Mijn gidsen hebben mijn proces in een sneltreinvaart laten gaan. Elke keer dat ik om hulp vroeg aan de engelen voelde ik pure liefde door mijn lichaam stromen. Door te vragen open je je hart. Door het openen van je hart kan de levensenergie weer langs je chakra’s stromen en zo komen de inzichten vanuit Spirit binnen en word je op je pad geholpen met het manifesteren van jouw droomleven.

En heb je nu dan het gevoel dat je bent waar je moet zijn?
Het gaat in dit aardse leven om de reis. We zijn namelijk nooit ‘’klaar’’ op een bestemming. Onze verlangens zullen altijd blijven groeien en vernieuwen en daarmee zijn we nooit ‘’uit-gemanifesteerd’’. Hetgeen we in ons ontwakingsproces ervaren te delen vanuit kwetsbaarheid en een open hart is wat er toe doet.

De Indianen waren ook zeer goede verhalenvertellers en dat is wat ik nu ook doe. Ik toon anderen hoe je de verbinding met jezelf kunt terugvinden en je mooiste leven kunt manifesteren door gewoon jezelf te zijn. Hoe fijn is dat. Lekker Amsterdams, met plezier, maar ook wanneer ik het zwaar heb deel ik dat. Ik heb geen geheimen en ben inmiddels niet meer bang voor oordelen van de buitenwereld.

En wat houdt het Sjamanisme voor jou kort samengevat in?
Het Sjamanisme is de oudste leer van onze aarde en gaat uit van de verbinding met de natuur. Met Spirit. Met levensenergie. Spirit is wat wij allemaal zijn. Alles om ons heen is energie. Wij zijn allemaal energie in een lichamelijk voertuig. Wanneer we de verbinding met Spirit weer kunnen terugvinden, raken we weer in verbinding met onszelf. Met de liefde. Met onze verlangens en ons gevoel.

Als Spirit zijn wij allemaal oneindig. Je kunt manifesteren en bereiken wat je wilt met jouw eigen gedachtenkracht. Ik ben in meerdere levens Sjamaan geweest, maar uiteindelijk gaat het erom wat je als intentie uitspreekt naar het universum. Als mijn gevoel mij zegt dat Sjamanisme het voor mij is en ik mijn intentie uitspreek dat te willen ontwikkelen, dan zullen mijn gidsen van alles op mijn pad brengen om daarin te kunnen groeien.

Op het moment dat jij jouw chakra’s opent die verbonden zijn met alle natuurelementen (aarde, lucht, vuur, water), dan opent jouw hart zich voor de stroom van de liefde. Dat is wat ik doe: ik versterk jouw zelfliefde en daarmee jouw energieveld. Ik maak het mentaal, emotioneel en fysiek weer gezond, zodat jij jouw eigenwaarde hervindt en jouw zelfvertrouwen zich versterkt. Precies zoals dat bij mij ook is gegaan.

Hoe meer wij terugkomen bij ons gevoel en onze verlangens, bij onze zelfliefde, hoe meer die hoge energetische frequentie zich naar buiten toe uitstraalt, waardoor wij met onze eigen aantrekkingskracht naar ons toetrekken waar wij van dromen: liefde!

Ik vind het echt een heel bijzonder verhaal, wauw! Dankjewel. Als laatste, wat zou jij de lezers graag nog willen mee geven?
Zoek het antwoord altijd binnen in jezelf!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Avalon en wil je graag meer van haar weten? Neem dan even een kijkje op haar website! www.vindjouwspirit.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
Scroll naar top