fbpx

Toermalijn – de steen voor bescherming

Toermalijn is een mooie krachtige steen met soms een lichte glans. De meest verkochte soort is zwart, maar je hebt toermalijn ook in vele andere kleuren. Het is een reinigende, aardende en beschermende steen. Een hele fijne om bij je te dragen. Toermalijn werkt positief op mens, dier en plant.

Toermalijn is een mineraal die honderden jaren geleden bekend werd in het Middelandse Zeegebied. In 1703 werd hij door Nederlanders meegenomen vanuit Sri Lanka. Deze gaven de steen de naam “Turmali” wat staat voor “Steen met verschillende kleuren”. De Rubelliet (roze toermalijn) werd het meeste gebruikt voor genees-doeleinden.

Rubelliet werd veel als talisman gebruikt door medicijnmannen. Door de sterk reinigende werking is deze zeer geschikt in rituelen en healing. Toermalijn bied ook bescherming en dan vooral tegen negatieve energie en straling van buitenaf. Toermalijn werkt als een soort energetisch schild, het laat de negativiteit vertrekken en trekt positiviteit aan. Hierdoor is het een goede steen om te gebruiken bij het doorbreken van negatieve patronen en gedachtes. Toermalijn zet je met beide benen terug op de grond.

Wanneer je veel elektrische apparatuur in huis hebt is toermalijn ook een fijne steen. Het helpt namelijk tegen (radioactieve)straling en die ontvang je al snel van laptops, mobieltjes en andere apparaten.

Ook op de chakra’s heeft toermalijn een positief effect. Het brengt in balans en doorbreekt blokkades. Erg geschikt voor in een chakra meditatie. Samen met de chakra’s worden ook de emoties weer in balans gebracht wat het zelfvertrouwen bevordert. Toermalijn maakt van lichaam en ziel één geheel.

Toermalijn heeft een speciale connectie met planten en bloemen. Het bevordert te groei en houdt ongedierte op afstand. Het kan dus zeker geen kwaad om deze in je tuin te leggen.

Bijpassende sterrenbeelden:
Steenbok, schorpioen en weegschaal.

Omdat de meeste toermalijn ijzer bevat is het niet verstandig om deze te reinigen met veel water. Kijk ook uit met te veel fel zonlicht. Hierdoor kan verkleuring ontstaan. Reinigen in de aarde is een fijne methode voor toermalijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
Scroll naar top