fbpx

Pendelen, hoe doe je dat?

Pendelen, Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen. Een pendel is vaak een druppelvormig metalen, glazen of houten voorwerp aan een ketting. Pendelen is het beantwoorden van levensvragen door de pendel te bewegen op een bepaalde manier. De meeste mensen gaan er vanuit dat je eigen intuïtie of hoger bewustzijn hierbij de pendel stuurt.

Om te pendelen heb je een goede concentratie nodig. De pendel reageert namelijk op jouw energie. Door vragen te stellen reageert de pendel daar op door een bepaalde richting op te bewegen. Aan de hand van de beweging kan je het antwoord daaruit afleiden.

Een pendel kan bijvoorbeeld helpen bij het opsporen van lichamelijke aandoeningen. Ook kun je pendelen of iets negatief of positief geladen is. De pendel kan antwoorden geven op ja en nee vragen. Met bepaalde pendelmatjes kan je ook letters pendelen.

Nu heb je een mooie pendel gekocht, misschien ook een pendelmat. Maar hoe begin je dan? Met de volgende tips kun je aan jouw pendel skills werken:

Hou je pendel op een juiste manier vast.
Strijk met je vinger een aantal keer over de pendel, eventueel kun je de pendel in je hand nemen en er een aantal keer op blazen. Zorg dat jouw positieve energie wordt opgenomen.
Houd het bolletje van je pendel tussen duim en wijsvinger vast en zet je elleboog op tafel. Zorg dat je pols niet beweegt, deze moet in rechte lijn zijn met je arm. Laat je pendel ongeveer 3 tot 5cm boven je object zweven. Zorg er verder voor dat de ketting van de pendel niet langer is dan je eigen onderarm.

Test eerst je pendel.
De makkelijkste manier om eerst te testen of jouw pendel werkt is door de kraan aan te zetten. Hang je pendel er naast en deze zou moeten bewegen wanneer het water stroomt. De pendel reageert dan namelijk op de energie van het water.

Onderzoek daarna voor jezelf hoe de pendel op jou reageert. Doe dit door een vraag te stellen waar jij het antwoord al op weet. Bijvoorbeeld: is het vandaag maandag? Kijk goed hoe jouw pendel reageert, en wat voor jouw pendel het woord ja en nee betekend. Doe dit met meerdere vragen zodat je een goed beeld hebt. Je kan dit ook doen met bijvoorbeeld een foto. (“Is dit mijn moeder of ben ik dit als kind?)

Neem rustig de tijd en ontspan.
Een pendel reageert op jouw energie, als je zelf dus erg gespannen bent kan het zijn dat de uitkomst niet helemaal nauwkeurig is. Probeer je focus dus enkel en alleen op je vraag en de pendel te zetten. Zorg verder voor een ontspannen sfeer en neem een paar minuutjes rust voordat je begint.
Als je chagrijnig, verdrietig of emotioneel bent kan dit de uitkomst beïnvloeden.

Leen jouw pendel niet uit.
Jouw pendel werkt op je eigen energie en het is daarom niet verstandig om deze uit te lenen aan iemand anders. Mocht iemand anders hem toch gebruikt hebben, zorg dan dat je hem goed reinigt. Je kunt je pendel afspoelen onder koud water of hiervoor wat bergkristal gebruiken.

Nu kan het echte werk beginnen.
Als je jouw pendel beter hebt leren kennen, kun je beginnen met vragen stellen waar je het antwoord niet op weet. Bijvoorbeeld: gaat het regenen vandaag?  Zorg dat het niet al te moeilijke vragen zijn en deze moeten altijd met ja of nee beantwoord kunnen worden. Houdt goed bij hoe vaak jouw pendel het juiste antwoord heeft gegeven. Hou er rekening mee dat dit in het begin niet 100% zal zijn, het is echt een kwestie van oefenen!

Geen klik tussen jou en je pendel.
Het kan zijn dat je geen “klik” voelt tussen jou en je pendel.  Grote kans dat de pendel dan niet klikt met jouw energie. Vaak merk je dit al bij het eerste contact met de pendel.  Een pendel is een verlengstuk van je hoger bewustzijn, een goede klik is dus belangrijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
Scroll naar top